Un batran, un baiat si un magar mergeau la oras. Baiatul mergea calare pe magar si batranul mergea pe jos. Cum mergeau ei agale spre oras, au trecut pe langa ei oameni care au inceput sa faca comentarii: „Ce rusine, batranul merge cu greu pe jos, iar baiatul se plimba pe magar.“ Batranul si baiatul au crezut ca poate criticii aveau dreptate, asa au schimbat locurile intre ei.

Mai tarziu au trecut alti oameni care au remarcat: „Ce pacat, om in varsta si rau, cum poate sa mearga calare si sa lase baiatul sa mearga pe jos.“ Atunci acestia au decis ca amandoi vor umbla pe jos!

Curand au trecut pe langa ei mai multe persoane care i-au crezut prosti, cum sa mearga amandoi pe jos atunci cand au un magar pe care se pot urca. Asa ca amandoi s-au urcat apoi calare pe magar. Apoi au trecut altii, care spuneau ca e îngrozitor sa incarci astfel un magar slab. Baiatul si batranul a spus ca probabil au dreptate, ca e cam slab magarul si au decis sa il care ei in spate. Si imediat ce au luat magarul pe sus au intrat pe un pod, magarul s-a speriat de ceva si s-a agitat, eroii nostri au scapat magarul in apa iar acesta s-a inecat.

Morala: Nu puteti mulțumi pe toata lumea, asa ca nu încercați acest lucru, mai bine concentrati-va pe obtinerea de rezultate si mai putin pe ce spun ceilalti.

E o pierdere inutila de timp si resurse sa incerci sa multumesti pe toata lumea. Indiferent ce si cum ai face, mereu se va gasi cineva care sa fie nemultumit. Scopul final este sa obtii rezultate, cu cat mai putine daune colaterale.


Leave a Reply

Your email address will not be published.