Doua camile (mama si puiul) leneveau intr-o zi cu soare. La un moment dat puiul o intreaba pe mama sa:

„Mama, mama, pot sa iti pun o întrebare?“

Mama: „Sigur! De ce fiule, te deranjeaza ceva?“

Puiul: „De ce camilele au cocoase?“

Mama: „Pai suntem animale de desert, avem nevoie de cocoasa pentru stocarea apei si suntem renumite pentru faptul ca putem supravietui fara apa. mult timp, datorita apei din cocoasa.“

Pat: „Inteleg, dar picioarele de ce sunt asa lungi si au copitele rotunjite?“

„Fiule, evident, ele sunt destinate pentru mersul pe distante lungi în desert. Știi, cu aceste picioare ne putem deplasa in desert mai bine decât oricine“, i-a raspuns mama cu mandrie.

„Inteleg“, a spus puiul. „Atunci de ce sunt genele noastre sunt asa lungi? Uneori ma deranjeaza la fata“, a mai spus el.

„Fiul meu, genele sunt lungi si groase pentru a ne proteja ochii de nisip in desert cand este vânt“, a spus camila-mama cu ochii plini de mândrie.

Dar puiul tot nu era lamurit: „Inteleg. Deci, cocoasa este pentru a stoca apa atunci cand suntem in desert, picioarele sunt pentru mersul pe jos prin desert si genele lungi ne protejeaza vederea in desert. Atunci de ce naiba suntem aici într-o gradina zoologica???“

 

Morala: Abilitatile, cunostintele, abilitatile si experienta oamenilor tai sunt utile doar în cazul în care le oferi posibilitatea si cadrul necesar pentru ca ei sa si le manifeste.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.